Toimintasuunnitelma 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

Karttulan Urheilijat ry

Karttulan Urheilijat pyrkii kehittämään toimintaa niin, että ihmiset pystyvät hyödyntämään liikuntapaikkoja monipuolisesti ja säännöllisesti vuodenajat huomioon ottaen. Korostamme terveellisiä elämäntapoja ja pyrimme liikuttamaan nuoria ja lapsia unohtamatta muitakaan ikäryhmiä.

Haluamme olla mukana kehittämässä koko Kuopion ja Pohjois-Savon liikuntaelämää järjestämällä laadukkaita liikuntatapahtumia ja olla mukana koulutusjärjestelmässä. Karttulan Urheilijat haluaa myös olla mukana seuran lasten, nuorten ja aikuisten kilpaurheilutoiminnassa kannustaen heitä yhdessä sovittujen pelisääntöjen rajoissa, esim. maksamalla leirityksiä, kilpailuosanottomaksuja jne. Seuramme ohjauspalkkiojärjestelmä ja ohjaajien koulutus kannustavat uusia aloittavia ohjaajia ja auttavat jaksamaan myös toiminnassa pitempään olleita seuraihmisiä.

Karttulan Urheilijoiden tärkeä toiminnan peruste on aktiivinen talkootoiminta ja sen myötä erittäin laadukkaat urheilutapahtumat. Seuran hyvä toiminta tuo näkyvyyttä ulospäin ja myös toimintaan tarvittavia tuloja. Tästä esimerkkinä ovat jo monena vuonna Karttulassa järjestetyt Maakuntaviestijuoksutapahtumat.

Ohjaajien koulutuksesta, eri lajiliittojen jäsenmaksuista, vakuuttamisesta ja koko seuran taloudesta vastaa johtokunta seuran sääntöjen mukaisesti. Johtokunta organisoi myös varainhankintaa ja yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Vuoden 2018 toiminnan suunnittelun tekee haasteelliseksi uuden koulukeskuksen rakentaminen ja Karttulanlahden koulun tilanteen epäselvyys syksyn osalta. Tilanne tuo mukanaan epävarmuuden salivuorojen saatavuudesta ja koulutilojen käyttämisestä kilpailutoimintaan.

Yleisurheilutoiminta 2018

Kilpailutoiminnassa vuoden 2018 pääkisat ovat huhtikuussa Asics-katujuoksu ja syyskuussa Maakuntaviestijuoksu.  Kesällä järjestetään lapsille seurakisoja.  Tarjoamme ohjausta/valmennusta eri yleisurheilulajeista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Kannustamme lapsia, nuoria ja aikuisia myös kilpailutoimintaan maksamalla seuran sääntöjen mukaisesti kisojen ilmoittautumismaksut.

Liikuntaryhmät 2018

Lapsille järjestetään jumppa- ja sählykerho. Ohjaajat hoitavat itse tarvittavat materiaalihankinnat puheenjohtajan kanssa sekä suunnittelevat kauden. Käytännön järjestelyissä tukee ja auttaa puheenjohtaja ja johtokunta. Aikuisille järjestetään kahvakuularyhmä.

Hiihtotoiminta 2018

Tuetaan lapsia, nuoria ja aikuisia kilpahiihdosta kiinnostuneita maksamalla seuran sääntöjen mukaisesti kisojen ilmoittautumismaksut. Osallistutaan hiihdon Maakuntaviestiin. Tuetaan aktiivisimpia kunto- ja kilpahiihtäjiä osallistumalla hiihtopaikkamaksuihin. Järjestämme maalis-kuussa kuntoliikkujille suunnatun kuntohiihtotapahtuman.  Lumitilanteen salliessa järjestetään myös muut pienimuotoiset hiihtokisat.

Varainhankinta 2018

Koko seuran varainhankinta perustuu kilpailutapahtumiin, sponsoritukiin sekä ympäri vuoden tapahtuviin tempauksiin esim. kaupan inventaarioihin ja yritysyhteistyöhön.